maanantai 17. syyskuuta 2018

Onko tappeluvälineillä väliä?

Olen tämän vuoden alusta saanut treenata Top Tenin varusteilla - enkä edelleenkään tiedä onko oikea kirjoitusasu TOP TEN, TOPTEN, Top Ten vai mikä, mutta vaihtelen kaikkia vuorotellen, niin pysyy kaikilla hyvä mieli. Tai ainakin mulla, ja sehän riittää. Muut voin uhkailla hiljaiseksi.

Anyhow! Tämän itselleni kullanarvoisen yhteistyön kynnyksellä pureskelin paniikissia rystysiäni, koska en ollut koskaan ennen edes kokeillut Top Tenin varusteita. Oli hirvittävä kiristys takaraivossa, että entä jos en pidäkään niistä? Mitä hittoa sitten teen?! En osaa valehdella ja olisi vähintään yhtä kamalaa joutua sanomaan, että kiitos, mutta ei nyt sitten kuitenkaan kiitos.

Olen käyttänyt muutaman eri merkin varusteita lyhyen kamppailu-urani aikana ja aina pitänyt niistä, joten rima oli korkealla. Sen takia oli suunnattoman huojentavaa kokea totaalinen salamarakastuminen iskettyäni tuliterää Top Teniä treeneissä tosi paikan testiin. Tässä kohti haluaisin kuitenkin nyt yhdeksän kuukauden koeajon jälkeen nostaa esille TOP TEN Vikings -nyrkkeilyhanskat.

Kyseisen hanskan malli on täysin erilainen aikaisempiin hanskoihini verrattuna. Jämäkän toppauksen ollessa sijoitettuna näissä hanskan etuosaan (eikä melko tyypilliseen tapaan hanskan leveyteen), se ensinnäkin tekee näppärämmäksi nyrkin upottamisen kaverin naamaan suojauksen välistä, sekä erityisesti suojaa kättä hirvittävän hyvin. Kyseinen hanska myös istuu omaan käteeni kuin valettu. Olen kautta linjan kärsinyt enemmän tai vähemmän rystysten kipuiluista sekä peukalo- ja rannevammoista. Tässä kohti teen samanaikaisesti aaltoja sekä koputtelen puuta, mutta näiden hanskojen myötä kipuja ja vammoja ei käsissä ole ollut.

Hyvänä päivänä lyön melkolailla kovahkosti, joten nämä mussukat on pistetty useampaan otteeseen aika koville. Enkä voisi olla tyytyväisempi! Ja vaikka kamppailulajeissa estetiikka ei ehkä olekaan se ensisijaisesti tärkein juttu, niin ei siitä haittakaan ole, että tästä mallista löytyy mun makuun tosi nätit värit.

Hanskoissa ensisijaisen tärkeää on nimenomaan turvallisuus. Siis oman käden turvallisuus, kaverin naama on ihan sivuseikka. Vaikka kyllä sitä itsekin mielummin ottaa naamariin jämäkkää hanskaa, kuin huonosta hanskasta läpi puskevaa rystystä. Sekä etenkin vaikkapa pädejä lyödessä tulee murjottua aika voimalla, eikä Vikingsien kanssa ole kertaakaan tullut ennen niin kovin tuttuja vihlomisia ranteissa. Ja se jos mikä on ihan älytön plussa!

Turvallisuuden lisäksi on tietysti mukavuus ja edelleenkin se vähäpätöisempänä pidettävä estetiikka, jonka takaa haluaisin ehdottomasti kiskaista esiin omat suosikkishortsini. Olen itse jotenkin niin kummallisen mallinen, että hyvin istuvia ja päällä edes suunnilleen hyvältä näyttäviä shortseja on ollut hankala löytää. Top Tenin potkunyrkkeilyshortsit on kuitenkin mun makuun riittävän löysät hyvällä halkiolla, joten ne laskeutuu mukavasti alas eikä niitä monien muiden omistamieni shortsien tapaan edes huomaa vaikkapa potkiessa. Ai että miten tykkään!

Kyllä, varusteissa on todella paljon eroja. Merkittäviä eroja. Ja on äärimmäisen tärkeää, että niiden laatuun kiinnittää huomiota eikä roiski menemään ihan millä sattuu. Oman ja treenikavereiden turvallisuuden vuoksi. On enemmän kuin suositeltavaa kokeilla erilaisia varusteita, jotta löytää itselleen ne just eikä melkeen parhaiten sopivat.

Ja huijasin, estetiikka on todellakin The Juttu - täytyyhän kaveria saada murjoa näyttäen itse hyvältä!

Hiiohoi!
♥: Konna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti