maanantai 18. kesäkuuta 2018

Rakkaudesta lajiin jää rahkapiirakkakin väliin


Rakkaudesta lajiin jää rahkapiirakkakin väliin


Thainyrkkeilyn em-kisat lähestyvät, ja olen joutunut järjestelmällisesti kieltäytymään herkkutarjouksista. Toimittajana minua usein kahvitetaan juttukeikan yhteydessä, ja etenkin ihanan vieraanvarainen vanhempi väki on varautunut myös kahvipullilla. 

Siinähän sitten kakistelet olevasi dieetillä, kun on sen seitsemää sorttia leivottu ja laitettu pöytään. Pääasia kuitenkin, että jotenkin saa kestitä, niinpä onnistuin tällä viikolla vaihtamaan rahkapiirakan ruisleipään ja letut marjoihin. Ja sivistämään samalla ihmisiä siitä, mitä on thainyrkkeily ja miksi sen takia pitää olla syömättä rahkapiirakkaa.

Kisadieetillä ruokavalioni koostuu lähinnä nyhtökaurasta, salaatista, parsakaalista ja muista vihanneksista. Lisäksi hyviä rasvanlähteitä ja kahvia. Hiilareita vähän vähemmän, mutta ikinä en luovu marjojen kera nautitusta aamupuurosta.

48 kilon painosarja vaatii myös hikipuvun päälle pukemista. Olen aiemmin käyttänyt aika raskaita, haaroista helposti ratkeilevia perinteisiä kumipukuja. Siksi olin alkuun hieman epäileväinen, kun näin Top Tenin superkevyen mallin. Koska kumipuku vie myös tilaa ja tuo lisäpainoa matkalaukkuun, keveys kuitenkin houkutteli.

Hyvällä fiiliksellä hikikin irtoaa paremmin.Ennen toukokuussa olleita mm-kisoja testasin pukua treeneissä. Se ei tuntunut ollenkaan niin tukahduttavalta ja tunnin mitsitreenin jälkeen teki mieli jäädä vielä tekemään hyppypolvia säkille. Kumipuvun kanssa kikkailleet tietävät, ettei asusteella yleensä ole kovin virkistävä vaikutus. Hiki kuitenkin irtosi hyvin, ja minun oli paljon helpompi saada kone käyntiin kuin paksumman version kanssa.

Ensimmäistä punnitusta varten puin puvun päälle Meksikossa. Pyörittelyä, varjonyrkkeilyä, muutama minuutin erä välineitä ja vähän jäähdyttelyä. Puolen tunnin treenillä Meksikon ilmastossa irtosi kilo hyvin kivuttomasti. 

Lyhyt hetki istuskelua auringossa takasi sekin jo hien valumisen. Koitin kuitenkin välttää liikaa aurinkoa, koska sitä niin harvoin näkevänä saattaa saada sivuvaikutuksia. Iltasella join ja söin jotain pientä ja aamulla oltiinkin oikeissa lukemissa, tasan painossa. 

Sen verran paljon olen painoa vetänyt, että minulle ei käy sellaista vahinkoa että olisinkin puoli kiloa alle tai yli. Se on joko tasan tai maksimissaan 200 grammaa alle.
Thainyrkkeilyn em-kisat pidetään Prahassa 29.6-8.7. 

Nuukana lentomatkustajana ostin sellaiset lennot, joihin kuuluu vain käsimatkatavarat. Hanskat, hammas-, ala-, ja rintasuojat sekä hikipuku eivät vie yhteensä varmaan kiloakaan. Loput seitsemän kiloa voikin käyttää miten haluaa.

Lotta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti